Zagreb: Dan otvorenog grada

Zagreb: Dan otvorenog grada

U subotu, 29. listopada na četiri lokacije u centru Zagreba očekuje vas događanje koje će vratiti entuzijazam stanovnika prema gradu u kojem žive i otvoriti neke nove perspektive kulturnih sadržaja. Povedite svoje male okice u šetnju i zajedno doživite zajedništvo grada i njegovih stanovnika!

* 12:00h – Trg kralja Tomislava – ZAJEDNIŠTVO je zamišljeno kao lanac od stotinu ljudi (građanki, građana, turista, imigranata, slučajnih prolaznika), koji se dijagonalno drže za ruke i čine simboličnu liniju preko cijelog Trga kralja Tomislava.
* 13:00h – Trg bana Josipa Jelačića – ODA MLADOSTI je zamišljena kao svojevrsni dijalog solidarnosti i povezanosti koji se događa kroz glazbu. Zbor će izvoditi poznate pjesama iz starih vremena, ali i današnjeg vremena, kao i pjesme o Zagrebu, a slučajni prolaznici su pozvani da se pridruže zajedničkoj zborskoj pjesmi. Ovo događanje ima za cilj podsjetiti na krhkost i prolaznost vremena, onog nekada i ovoga sada. Zaustavlja nas u jednom trenutku koji dijelimo zajedno sa svojim sugrađanima i s gradom u kojem živimo.
* 14:00h – Stara Vlaška (kod spomenika Augusta Šenoe) – ZAGREB TAK IMAM TE RAD: zagrebački glumci u interakciji s građanima, razgovarat će o Zagrebu nekad i sad, ali i pričati im priče o starom Zagrebu uz glazbena intermezza. Građani se pozivaju donijeti nešto što ih podsjeća na Zagreb, od običnih predmeta, do nekih intimnih stvari koji ih vežu za grad, a na prostoru događanja zajedno će od tih predmeta graditi instalaciju posvećenu svom gradu.
* 15:00h – Park Tuškanac – ZAČARANA ŠUMA je scensko događanje u režiji Ivice Buljana, a građane će odvesti u šetnju parkom Tuškanac i potragu za izvođačima koji će „skriveni“ na određenim lokacijama u malim grupama recitirati poeziju, dijelove iz slavnih dramskih tekstova Shakespearea, Čehova ili Molièrea, ali i izvoditi improvizirane situacije iz svakodnevnog života.

Ovo je projekt Dubravke Vrgoč, Ivice Buljana i Anice Tomić u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

The event is finished.

Datum

29 lis 2022
Expired!

Vrijeme

12:00 - 17:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.