Zagreb: Dan planeta Zemlje u Zoo Zagreb

Zagreb: Dan planeta Zemlje u Zoo Zagreb

Zagrebački zoološki vrt će u subotu, 22. travnja edukativnim programom koji će trajati od 11:00 do 17:00 sati obilježiti Dan planeta Zemlje.

Već drugu godinu zaredom prisutna će biti ista temu: „Uloži u naš planet“. Tom se porukom pozivaju vlade, institucije, tvrtke i građani da zajedno doprinose očuvanju planeta Zemlje.
Edukatori će posjetitelje potaknuti da budu obzirniji prema Zemlji te pozitivno utječu na njezinu budućnost.

Priče timaritelja ovaj će put u fokusu imati životinjske vrste koje su na crvenom popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode (IUCN-a), a čiji pripadnici žive u Vrtu. Među njima su oriks, balijski čvorak i filipinski krokodil.

Cjelovit raspored priča timaritelja u subotu:

* 10:30h – Timaritelji pričaju o CRVENIM PANDAMA – Kod nastambe u paviljonu Sichuan

* 11:00h – Timaritelji pričaju o LEMURIMA – Kod unutarnje nastambe prstenastorepih lemura

* 11:30h – Timaritelji pričaju o BALIJSKIM ČVORCIMA – Kod nastambe (u paviljonu Tropska kuća)

* 13:30h – Timaritelji pričaju o ORIKS ANTILOPAMA – Kod nastambe

* 14:30h – Timaritelji pričaju o SMEĐIM MEDVJEDIMA – Kod nastambe medvjeda (na terasi)

* 15:30h – Timaritelji pričaju o BJELORUKIM GIBONIMA – Kod nastambe

* 16:30h – Timaritelji pričaju o FILIPINSKIM KROKODILIMA – Kod nastambe (u paviljonu Tropska kuća)

Edukativni sadržaj podijeljen je u šest cjelina: energija, voda, ekološki uzgoj hrane, prijevoz, recikliranje i očuvanje divljine. Posjetitelji će tako, među ostalim, moći doznati zašto je važno štedjeti vodu i energiju, zašto prednost treba davati domaćim namirnicama, kako se održivo kretati gradom, što učiniti sa starim stvarima i otpadom te zašto treba izbjegavati životinjske suvenire.
Zahvaljujući posebnom obrascu posjetitelji će moći doznati kakav je njihov ugljični otisak te što mogu učiniti kako bi on bio što manji.

U paviljonu Szechuan bit će izložena skulptura tigra koju su stvorili korisnici centra za rehabilitaciju djece i mladeži s višestrukim teškoćama i oštećenjem vida Mali dom – Zagreb i veterani te članovi njihovih obitelji iz Ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH u Rakitju.

Građani koji na Dan planeta Zemlje namjeravaju posjetiti Zoološki vrt, sa sobom mogu ponijeti i knjige koje žele darovati. Naime, u blizini skulpture tigra prikupljat će se knjige za knjižnicu Veteranskog centra Šibenik.

 

Izvor: Zoo Zagreb

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.