Zagreb: Dan planeta Zemlje

Zagreb: Dan planeta Zemlje

Vijeće Gradske četvrti Trešnjevka – jug u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka i Zelenim klikom! Zagreb provest će nekoliko aktivnosti povodom Dana planeta Zemlje.

 

* U ponedjeljak, 22.04.2024. na livadi kod EKO Vrtića Srednjaci (Loparska ulica) u 10:00 sati upoznat ćete se s ilustratoricom Anom Salopek i njezinom tihom knjigom “Čuvarica stabla”, a sve u sklopu 17. Festivala dječje knjige.

„Čuvarica stabla“ je silent book/tiha knjiga, namijenjena publici svih uzrasta, koja pred nas stavlja probleme današnjeg društva naglašavajući onaj najveći problem – raskid veze s prirodom. Vodeći nas kroz tri vremenska razdoblja, odnosno prošlost, sadašnjost i budućnost, autorica nas suočava s pohlepom, željom za moći i vladanjem nad drugim živim bićima, uništavanjem biljnog i životinjskog svijeta i samim time i uništavanjem čovječanstva. „Čuvarica stabla“ je poziv na promišljanje i ponovno povezivanje s prirodom, davanje glasa onima koji ga nemaju, proslava kreativnosti čovjeka. Uostalom što je svijet bez boja i plesa? Pozvani na stvaranje, a ne uništavanje – poruka je ove knjige. Osim toga, ovakve knjige bez riječi omogućuju „čitatelji/ca/ma“ da istu priču prepričaju na različite načine. Ilustracije su nastale primjenom pravila tradicionalnog crteža u digitalnom obliku korištenjem Apple olovke i iPadPRO kao medija izražavanja.

 

* U utorak, 23.04.2024. u 10:00 sati na livadi kod potoka i kod Street Workout parka Gredice na području MO Horvati- Srednjaci, održat će se radionica na kojoj će biti postavljene table i hotel za pčele, a ujedno ćete se upoznati i s vrstama livadnog bilja.

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

22 tra 2024
Expired!

Vrijeme

10:00 - 11:00

Ponavljanje događaja

23 tra 2024, 10:00-11:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.