Zagreb: Dan radija Voćarska

Zagreb: Dan radija Voćarska

Povodom Dana radija Voćarska u subotu, 22. travnja u Mjesnom odboru Voćarska bogati program očekuje vaše bebe i one malo starije klince i klinceze.

 

* 12:00 – 14:00 sati – Kvartovski dječji program – djeca proizvode radijski program uz nekoliko školskih bendova uživo

 

* 14:00 – 18:00 sati – Zabavni radijski program za lijeno popodne – raznoliki radijski program iz kuhinje RadioTeatra uz Ljubicu i Pavlicu

 

* 15:30 – 16:00 sati – Radioigra za bebe “Glazbena kuhinja” – Kad žlica postane prvi instrument, a kuhinja koncertna pozornica!

Prije govornog jezika javlja se jezik intonacije, ritma i melodije. Upravo zvučna stimulacija stvorena glazbom, riječima, fonemima te zvukom predmeta iz okoline, značajno utječe na rani emocionalni, kognitivni, socijalni i motorički razvoj djeteta. Glazbena kuhinja je radioigra za bebe koja spaja realistične zvukove iz kuhinjskog okruženja i elemente elektroakustične kompozicije u stimulativnu glazbenu kompoziciju, povezanu s recitalima koji ritmički tematiziraju rane dječje rituale za blagovaonskim stolom.

Radioigra je nastala u produkciji Radija Slovenija, u režiji Tajde Lipicer. Autorica glazbe je Alenja Pivko Knežević, a u produkciji RadioTeatra vam premijerno predstavljaju hrvatski prijevod i adaptaciju radioigre u aranžmanu Dinka Tomaša. Radioigru će voditi glazbena pedagoginja Ana Čorić.

 

* 16:00 – 16:30 sati – Zvučna šetnja za bebe u kolicima “Brbljanje”

Zvučna šetnja „BRBLJANJE“ je glazbena priča o mogućem zajedničkom zvučnom stvaranju životinja, drveća i male djece. Poetska osnova priče je pretpostavka da djeca možda znaju jezik životinja, a životinje govor male djece i beba.

Autorica teksta je Irena Pivka, skladatelj je Brane Zorman, a kustosica i producentica Saška Rakef. Hrvatsku verziju producirao je RadioTeatar, aranžirao Dinko Tomaš, a glas je dala Pavlica Bajsić.

 

* 17:00 – 18:00 sati – Pub kviz za klince – radiofonijsko-kabaretski pub kviz pod vodstvom glumice Jelene Miholjević i glazbenika Mare Marketa u aranžmanu Dražena Krešića

 

Besplatnu ulaznicu za aktivnost po vašem izboru rezervirajte na linku OVDJE.

 

Uz navedene programe, cijelog dana ćete moći prošetati uz prvu u nizu zvučnih šetnji o arhitekturi kvarta ili pak, odmoriti u kabinetu jednog radiodramaturga i u slušalicama neometano slušati njegove najdraže trake.

 

Izvor: Radio Teatar

The event is finished.

Datum

22 tra 2023
Expired!

Vrijeme

12:00 - 18:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.