Zagreb: Dani otvorenog grada

Zagreb: Dani otvorenog grada

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha projekta “Dan otvorenog grada”, ove godine će se projekt održati kroz dva dana u subotu i nedjelju, 03. i 04. lipnja na čak 8 lokacija!

Stoga povedite svoje male okice u šetnju i zajedno doživite zajedništvo grada i njegovih stanovnika!

 

SUBOTA, 03. lipnja

* 11:00h – Trg kralja Tomislava – ZAJEDNIŠTVO je zamišljeno kao lanac od stotinu ljudi (građanki, građana, turista, imigranata, slučajnih prolaznika), koji se dijagonalno drže za ruke i čine simboličnu liniju preko cijelog Trga kralja Tomislava.

* 12:00h – Trg bana Josipa Jelačića – ODA MLADOSTI je zamišljena kao svojevrsni dijalog solidarnosti i povezanosti koji se događa kroz glazbu. Zbor će izvoditi poznate pjesama iz starih vremena, ali i današnjeg vremena, kao i pjesme o Zagrebu, a slučajni prolaznici su pozvani da se pridruže zajedničkoj zborskoj pjesmi. Ovo događanje ima za cilj podsjetiti na krhkost i prolaznost vremena, onog nekada i ovoga sada. Zaustavlja nas u jednom trenutku koji dijelimo zajedno sa svojim sugrađanima i s gradom u kojem živimo.

* 12:45h – Dolac – Flash mob: Umjetnici će izvodeći performans, zaintrigirati kupce i prodavače i uključiti ih u plesnu aktivnost. Na taj način dogodit će se neočekivana interakcija između umjetnika, građana koji redovito posjećuju Dolac, ali i onih koji na njemu prodaju svoje proizvode.

* 19:00h – Park Zrinjevac – Plesnjak na donjogradskom platou otvoren je za sve građane, koji će dobiti priliku zaplesati kao u dobra stara vremena uz Roberta Marekovića i njegov bend Swingers. Glazba će biti tematska i obuhvaćat će vrijeme 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća s repertoarom koji će prezentirati hitove iz navedenih perioda.

 

NEDJELJA, 04. lipnja

* 11:00h – Park Zrinjevac (Glazbeni paviljon) – Zagrebačka šansona u izvedbi Ivane Starčević i Matije Antolića.

* 12:00 – Europski trg – Sportska matineja kojoj se mogu pridružiti svi, od najmlađih do najstarijih, a družit ćete se kroz razne rekreativne sadržaje koje su osmislili i organizirali članovi Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

* 16:00h – Cvjetni trg – U suradnji sa zagrebačkom Školom za klasični balet postavit će se pozornica na kojoj će se izvoditi baletni program – od baletnih vježbi od ulomaka iz popularnih baleta. Cilj ovog eventa je promocija baletne umjetnosti na jednom od najpopularnijih zagrebačkih trgova, kao i privlačenje pažnje građana svih generacija.

* 18:00h – Park Tuškanac – ZAČARANA ŠUMA je scensko događanje u režiji Ivice Buljana, a građane će odvesti u šetnju parkom Tuškanac i potragu za izvođačima koji će „skriveni“ na određenim lokacijama u malim grupama recitirati poeziju, dijelove iz slavnih dramskih tekstova Shakespearea, Čehova ili Molièrea, ali i izvoditi improvizirane situacije iz svakodnevnog života.

 

Izvor: Dan otvorenog grada

The event is finished.

Datum

03 lip 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 20:00

Ponavljanje događaja

04 lip 2023, 11:00-13:30 04 lip 2023, 16:00-19:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.