Rijeka: Eko-vilenjaci: Božićni junaci, kreativna radionica

Rijeka: Eko-vilenjaci: Božićni junaci, kreativna radionica

U subotu 9. 12. u 10:30 sati održat će se posebno prosinačko druženje u suradnji Rotaract kluba Rijeka Novi val i Gradske knjižnice Rijeka.

U velikoj Božićnoj tvornici, gdje Šuma Striborova susreće znatiželjne pomagače Djeda Božićnjaka i najkreativnije želje djece diljem svijeta, vlada veliki problem. Preplavili su je otpad i smeće, a skoro je vrijeme za najsretniji dan u godini! Djed, zabrinut za sve poklone i okoliš, poslao je svoj tim vilenjaka da pronađu najvrijednije male pomagače, od milja zvane Eko vilenjake, da vrate Božićnu čaroliju na poseban način. Kartone koje pronađu pretvorit će u kućice, koje će kroz radionicu Djedovih vilenjaka i reciklirani otpad, a kroz 5 postaja Djedove Božićne tvornice i prostore Dječje kuće, pretvoriti u prava mala blaga – Božićne poklone!

Bogat program koji organiziraju mladi iz Rotaract kluba Rijeka Novi val u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka održat će se 9. prosinca 2023. u prostorima Dječje kuće od 10:30 do 12:30h, a sve to za djecu u dobi od 7 do 10 godina. Cilj radionice jest upoznati najmlađe s pojmom recikliranja i održivog razvoja kroz tematske igre i izradu kartonskih kućica uređenih različitim materijalima koji se u kućanstvima smatraju otpadom (čepovi, odresci kolaž papira i slično).

 

– Broj mjesta je ograničen na 15 djece, a prijave se vrše putem obrasca OVDJE.

 

Eko-vilenjaci neće samo očistiti Božićnu tvornicu od otpada i naučiti o važnosti recikliranja već će osjetiti i prave čari Božića – radost darivanja, čaroliju stvaranja i važnost brige o svijetu u kojem živimo! Na kraju, vrijedne vilenjake posjetit će i Djed Božićnjak s malim znakom pažnje.

 

 

Izvor: Dječja kuća

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.