Zagreb: Ekološka renesansa

Zagreb: Ekološka renesansa

📍 Park Ribnjak 1, 10000 Zagreb, Croatia

Klimatske promjene, održivost, bioraznolikost, regenerativnost, ekološki otisak… Sve češće čujemo za ove pojmove, a rijetko imamo priliku saznati što se sve krije iza njih i kako ih učiniti našom svakodnevnom životnom sastavnicom da bi nam život na ovom planetu bio zdraviji i sigurniji. Nameće se i niz pitanja – koliko možemo učiniti kao pojedinci, kakva je veza između kreativnosti i ekologije, možemo li poboljšati kvalitetu života danas i sutra? Da bi dobili odgovore na ova i mnoga druga pitanja svake prve subote u mjesecu u Centru mladih Ribnjak očekuje vas edukativne i kreativne radionice koje se bave raznim ekološkim temama.

U subotu, 6. travnja 2024. g. očekuje vas radionica „Izrada hotela za korisne kukce“ koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Kroz interaktivnu diskusiju polaznici će se upoznati s ulogom koju pojedini kukci imaju u ekosustavu i vrtlarstvu te na koji su način njihove uloge korisne i važne te kako izgledaju njihova prirodna staništa. Kroz praktični dio radionice polaznici će se upoznati s uvjetima koje treba oponašati u umjetnom staništu kako bi se privukle divlje pčele – materijalima koji se koriste i tehničkim specifikacijama. Polaznici će pripremiti stanište za divlje pčele i muhe lebdjelice te postaviti „hotel“ na prethodno pripremljeno mjesto.

Ulaz: besplatan

Dob: za djecu i odrasle

The event is finished.

Datum

06 tra 2024
Expired!

Vrijeme

10:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.