Zagreb: Ekološka renesansa – ŠTETA BACITI

Zagreb: Ekološka renesansa – ŠTETA BACITI

Empiria teatar i ove sezone nastavlja provoditi ekološko-izvedbenu inicijativu naziva “Šteta baciti” namijenjenu kako kazališnim profesionalcima i kulturnim radnicima, tako i djeci i mladima sa zajedničkom misijom – podizanjem ekološke svijesti u sferi umjetnosti, ali i svakodnevnog života.

Spajajući kazalište, lutkarstvo, glazbu i ekologiju, Empiria teatar pripremio je nastavak provedbe svog ekoprograma za ovu subotu, 07. listopada od 10:00 do 12:00 sati!

 

* Ekološka radionica “Life in Plastic is Not Fantastic” održati će se u Caffeu u Centru mladih Ribnjak.

Koristeći se antropomorfnom formom u svrhu približavanja djeci koncepta reciklaže i odvajanja otpada, ova ekološka radionica temelji se na izradi lutke korištenjem plastičnih vreća. Tim putem djeca uče o pravilnom razvrstavanju otpada, njegovoj prenamjeni, te se suočavaju s gorućim globalnim problemom zagađenja plastikom. Stvorene će lutke također funkcionirati i kao podsjetnik na princip reciklaže.

– Voditelji su: glumica–lutkarica Katarina Šestić te glumac i glazbenik Lovro Rimac.

– Radionica je namijenjena djeci u dobi od 5 do 10 godina.

 

* Mali kazališni buvljak

Buvljak će se državati u Dvorišnom prostoru Centra mladih Ribnjak, a mogu navratiti najmlađi polaznici i polaznice ekoradionice, ali i svi zainteresirani za ovaj otvoreni i besplatni događaj.

Mali kazališni buvljak okuplja umjetničke organizacije, udruge, kulturne radnike/ce, nastavnike/ce, građane/ke, djecu i mlade, dakle sve koji su željni sudjelovati u razmjeni, donaciji i/ili potražnji rekvizite, scenskih i kostimskih elemenata, dekora, lutaka i igračaka bilo za privatne svrhe, bilo za svoje umjetničke produkcije, nastavu i edukaciju. Svi zainteresirani mogu donijeti svoj višak, predmete koje je šteta bacit’, a drugome bi mogli poslužiti. Jednako tako, na buvljaku se mogu preuzeti, razmijeniti ili pak razgledavati izloženi predmeti. Ova inicijativa potiče građanstvo na podizanje ekološke svijesti oko tretmana viška predmeta, odnosno njihove ekonomične prenamjene i smanjenja bespotrebnog gomilanja koje proizvodi otpad.

 

 

Izvor: Empiria Teatar

The event is finished.

Datum

07 lis 2023
Expired!

Vrijeme

10:00 - 12:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.