Zagreb: Farmica – edukativna izložba hrvatskih autohtonih pasmina

Zagreb: Farmica – edukativna izložba hrvatskih autohtonih pasmina

Izložba i projekt imaju za cilj podignuti svijest o postojanju tih pasmina te njihovoj ugroženosti i važnosti kao nematerijalnog dijela hrvatske kulturne baštine.

Na zabavan i inovativan način žele općoj javnosti predstaviti i približiti autohtone hrvatske pasmine domaćih životinja. Projekt naglašava problem ugroženosti i malobrojnosti pasmina koje su nekoć igrale krucijalnu ulogu u društvenom, kulturnom i gospodarskom razvoju Hrvatske.

Projekt udruge studenata veterinarske medicine „EQUUS“ – “Farmica” održat će se na području Veterinarskog fakulteta, 14. listopada 2023. od 9:00 do 18:00 sati. Na izložbi će posjetitelji moći vidjeti preko 25 pasmina hrvatskog porijekla, a osim životinja priprema se i prezentacija OPGova koji se, uz uzgoj autohtonih pasmina, bave i izradom proizvoda animalnog porijekla po principu „od polja do stola“.

Od zabavnog sadržaja pogledajte demonstraciju rally obedience discipline od strane Udruge KOSSP, demonstraciju rada hrvatskog ovčara s ovcama te tematski nastup Kulturno-umjetničkog društva Sveta Ana i Kulturno-umjetničkog društva Mičevec.

Održati će se i radionice testiranja kvalitete animalnih proizvoda, radionica mužnje, kvizovi znanja, dječja seoska olimpijada i još mnogo toga.

– Izložba je edukativnog karaktera, a ulaz na izložbu je besplatan.

 

 

Izvor: Farmica

The event is finished.

Datum

14 lis 2023
Expired!

Vrijeme

9:00 - 18:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.