Zagreb: Film Bambi – senzorna projekcija

Zagreb: Film Bambi – senzorna projekcija

Djeco, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad vas poziva na senzornu projekciju, film Bambi, 15. ožujka 2024. godine u 17:30 sati. U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza pod krilaticom “Kino dostupno svima”, senzorne projekcije postaju pristupačnije svojim korisnicima, ali i svoj djeci.

– Mjesta za projekciju Disneyevog hita koji je prije više od 80 godina osvojio svijet su ograničena pa svoje mjesto rezervirajte e-poštom na mail: senzorne@hfs.hr

– Ulaz je besplatan!

 

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr.sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti.
Projekt stavlja naglasak na stvaranje zajedništva među djecom te potiče razvoj tolerancije i empatije. Senzorne projekcije kontinuirano osiguravaju toplo i pozivajuće okruženje u kino dvoranama diljem Hrvatske, a svakom projekcijom jača se poruka o poticanju tolerancije i prihvaćanju različitosti.

Projekcijski programi odvijaju se u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije. Filmovi se gledaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja ili baka i djedova.

U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te na taj način podrže neurorazličitost u svojim lokalnim sredinama.

 

– Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu: senzorne@hfs.hr

 

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

 

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

15 ožu 2024
Expired!

Vrijeme

17:30 - 19:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.