Zagreb: KinoKino na 21. Zagreb Film Festivalu

Zagreb: KinoKino na 21. Zagreb Film Festivalu

KinoKino, najveseliji festival u gradu namijenjen publici osnovnoškolskog uzrasta od prošle se godine prometnuo u cjelogodišnji filmski program! Svi filmovi iz programa bit će predstavljeni na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu, od čega će se pet dugometražnih igranih naslova naći u konkurenciji za najbolji film, a o svemu će odlučivati dječji žiri! Svježi naslovi iz Norveške, Njemačke, Austrije, Nizozemske i Španjolske u konkurenciji su za glavnu nagradu i donose priče o odrastanju ispunjene avanturom, misterijem i zabavom, a projekcije će se održati se u zagrebačkim kinima Kinoteka i MSU za vrijeme 21. ZFF-a.

 

ČETVRTAK, 09. studenog

* 11:00h – Valdova priča (Kino Kinoteka) – Godina je 1994., ljeto. Sve su oči uprte u zelene nogometne terene. U jeku grozničave planetarne euforije koja prati Svjetsko nogometno prvenstvo, u internat za djecu bez obitelji smješten u srcu Španjolske stiže jedna posve neobična časna sestra – sestra Marina. Dječaci ju dočekuju uz hrpu nepodopština (“lavovi u zoološkom vrtu”, kako ih Marina naziva); kradu namirnice iz trgovina u susjedstvu, tuku se s lokalnim klincima i izluđuju njihove roditelje. No, usprkos tome i neizvjesnoj budućnosti internata kojem prijeti zatvaranje, Marina ima ideju koja će promijeniti sve: želi osnovati nogometnu momčad. Uz pomoć sestara Angelines i Tatiane te osebujnog domara Rafe, dječacima neće donijeti samo zabavnu razbibrigu, već će stvoriti i obitelj kakvu nikada nisu imali. Uz pregršt humora i šarma, film pripovijeda o zajedništvu, potrebi za domom i novim prilikama na temelju inspirativnih stvarnih događaja iz djetinjstva nekadašnjeg nogometaša Real Madrida, Valda Lopesa.

– Uzrast: 10+

 

* 16:00h – Moj život koa Lotta (Kino Metropolis) – Lotta jedva čeka prvi školski izlet i druženje s najboljom prijateljicom Cheyenne, čak i ako im se mora pridružiti Cheyenneina mala sestra Chanell. No nevolja je još gora, s njima kao pratnja putuje i Lottin tata! Uza sve to, novi učenik Rémi morao se zatreskati baš u nju. Stvari se zaista zakompliciraju kada otkriju da je njihov hostel vjerojatno uklet: nestaju sobe, nestane i Chanell, a tu su i priče o djevojčicama koje su nestale u dinama. Sva sreća da Lotta ima pravu ekipu koja će riješiti misterij.

– Uzrast: 10+

 

PETAK, 10. studenog

* 16:00h – Kraljica plesa (Kino Metropolis) – Za razliku od rasplesane kraljice iz istoimene hit pjesme grupe ABBA, 12-godišnja Mina Mørk ne zna ni plesati ni jiveati, a kamoli breakdanceati. A kada u njezinu školu dođe novi učenik, ni više ni manje nego popularan (i zgodan!) hip hop plesač Edwin, poznatiji pod umjetničkim imenom ED WIN, Mina će postati bolno svjesna te činjenice. Međutim, Edwin će organizirati audiciju za svoju novu plesnu skupinu, a nedostatak plesnog umijeća neće spriječiti do ušiju zaljubljenu Minu u nakani da se prijavi i tako osvoji Edwinovo srce. No u tome će trebati pomoć, pa u nemoguću misiju spremno uskače Minina baka. Šarmantno, toplo ostvarenje podjednako će vas nasmijati koliko i rasplakati, ali ono najvažnije – podsjetit će na onaj pulsirajući osjećaj u tijelu kada zasvira pjesma koju obožavamo, kada se u vidokrugu pojavi osoba koja nam se sviđa ili kada na krilima vlastite upornosti i truda ostvarimo svoj san.

– Uzrast: 8+

 

SUBOTA, 11. studenog

* 11:00h – Moj prvi odlazak u kino (Kino Kinoteka) – Blok animiranih filmova namijenjen je mališanima predškolske dobi koji u pratnji odraslih prvi put prisustvuju filmskoj projekciji i dobivaju prigodnu ‘diplomu’ za sjećanje na prvi odlazak u kino.

Saznajte što čudesni mali crv, plavi medo i T-rex imaju zajedničko?

 

 

Izvor: KinoKino

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.