Zagreb: Kreativna radionica “Čitaj, crtaj, slikaj”

Zagreb: Kreativna radionica “Čitaj, crtaj, slikaj”

U subotu, 4. studenog od 11:00 do 12:30 sati u suradnji sa Školskom knjigom, održava se još jedna radionica u ciklusu kreativnih radionica Čitaj, crtaj, slikaj koje su posvećene čitanju. Inspiraciju i poticaj pronašli su u slikovnicama iz serije „Mali ljudi, veliki snovi“ posvećenih biografijama poznatih ličnosti među kojima su Zaha Hadid, Frida Kahlo, Stephen Hawking, David Bowie, Ada Lovelace, Coco Chanel, Maria Montessori, Audrey Hepburn, Bob Dylan i drugi.

Na svakoj radionici čitat će se po jedna biografija, a nakon kratkog razgovora uslijedit će izrada portreta ličnosti o kojoj se čitalo, svaki put u drugoj tehnici. Tako u ovom ciklusu kreativnih radionica, djeca imaju priliku zaviriti u živote raznih poznatih ličnosti, naučiti nešto o njima i upoznati se s raznim crtačkim i slikarskim tehnikama. Slijedeću subotu čitat će se biografiju jednog od najvećih znanstvenika našeg doba koji se bavio tajnama svemira, Stephena Hawkinga, a njegov portret crtat ćemo drvenim bojicama.

– Voditeljica radionice je Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece, dipl. pedagog i profesor povijesti.

– Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu lora.rajcic@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

– DODATNE INFORMACIJE: Lora Rajčić, lora.rajcic@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr

– Lokacija: Zbirka Richter, Vrhovec 38

 

Izvor: MSU

 

The event is finished.

Datum

04 stu 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.