Zagreb: „Letimo padobranom s našim domaćim Leonardom-Faustom Vrančićem“

Zagreb: „Letimo padobranom s našim domaćim Leonardom-Faustom Vrančićem“

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ovogodišnja tema obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti odnosi se na uštedu goriva i energije općenito te će se provoditi pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!“.

U sklopu ETM-a 2023. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 20.9.2023. (srijeda) od 18:00 do 19:30 sati, održat će se znanstvenopopularna radionica za djecu od 6 do 12 godina „Letimo padobranom s našim domaćim Leonardom-Faustom Vrančićem“.

– Radionica je besplatna, a prijavu možete izvršiti na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

Radionica se bavi zanimljivim životom Fausta Vrančića; izumitelja, jezikoslovca, pjesnika, diplomata, inženjera i biskupa rođenog u Šibeniku u 16. stoljeću. Manje je poznato da je usavršavao različite vrste mlinova, žičare, mostove, brodove, radne strojeve u poljoprivredi i još mnogo toga. Najpoznatiji je po svojem padobranu pa ćete se i vi zabaviti uz izradu makete padobrana.

Na kraju radionice je kviz.

– Područja koja se obrađuju: Tehnička kultura, fizika, geografija, povijest.

– Voditelj: Zvonimir Marić, Udruga za popularizaciju znanosti Svijet oko nas

 

Izvor: CZKIO Susedgrad

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.