Zagreb: Pique-nique u parku Ribnjak

Zagreb: Pique-nique u parku Ribnjak

Francuska alijansa Zagreb u suradnji s partnerima, u prvom redu s Francusko – hrvatskom gospodarskom i industrijskom komorom te s Centrom mladih Ribnjak, planira obilježiti svjetski dan glazbe, kraj školske godine i početak lketa događajem koji će se održati u utorak, 20. lipnja u parku Ribnjak s početkom u 18:00 sati.

Svjetski dan glazbe prvi puta je održan upravo u Francuskoj, 1982. godine, dakle prije nešto više od 40 godina. Tradicionalno se slavi u cijelom svijetu nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd…

Ideja je obilježiti taj trenutak u godini različitim događajima koji povezuju hrvatsku i francusku kulturu i tradiciju.

* Glazba: Glazbeni nastupi u parku („pod krošnjama“) i na pozornici – večer završava koncertom frankofonog benda Jall aux yeux; Ansambl simfonijskog orkestra djece i omladine El sistema; Multiinstrumentalistica i vokalistica Lana Škrgatić u pratnji još dvoje glazbenika; Amaterski glazbenici, polaznici Francuske alijanse Zagreb te nastup Sitzfleischa – školskog benada OŠ Ivana Gorana Kovačića.

* Piknik, sportske aktivnosti i radionice – Događaj je zamišljen kao prilika za druženje obitelji i osoba svih generacija pa ćemo organizirati različite radionice namijenjene u prvom redu djeci i mladima – radionica o flori i fauni, potraga za blagom na francuskom, plesna radionica u parku,…

 

Izvor: Centar mladih Ribnjak

The event is finished.

Datum

20 lip 2023
Expired!

Vrijeme

18:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.