Zagreb: Plesna haljina žutog maslačka

Zagreb: Plesna haljina žutog maslačka

Kazalište Prijatelj vam predstavlja klasik hrvatske dječje književnosti „Plesnu haljinu žutog maslačka“ Sunčane Škrinjarić koja će se odigrati 22. travnja s početkom u 11:00 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5).

Riječ je o poetskoj bajci u kojoj cvijeće i životinje imaju izrazite antropomorfne crte, plešu, zabavljaju se na ljudski način, ali ih muče i slični problemi, karakteristični za društvene odnose: maslačak se ustručava ići na ples u bijednoj odjeći, a stari, osamljeni i nesretni pauk želi prije smrti napraviti barem jedno istinski plemenito djelo i isplesti novu odjeću siromašnom i neuglednom maslačku. Prelijepa bajka Sunčane Škrinjarić upućuje djecu da druge ne smijemo prosuđivati na osnovi vanjskog izgleda ili ljepote odjeće jer i jedno i drugo je prolazno. Dobrota i pomoć često dolaze od onih koji nisu ni lijepi ni bogati.

Predstava je namijenjena za djecu od 4 do 12 godina, a ulaznice po cijeni do 4,00 EUR možete kupiti na blagajni Centra: ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak – od 10,00 do 17,00 sati i srijedu od 14,00 do 20,00 sati, Argentinska 5, I. kat.

 

Izvor: CZKIO Susedgrad

The event is finished.

Datum

22 tra 2023
Expired!

Vrijeme

11:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.