Zagreb: Predstava “Basne za danas”

Zagreb: Predstava “Basne za danas”

U subotu 11. ožujka s početkom u 11:00 sati u Centru za kulturu Trešnjevka pogledajte predstavu za djecu “Basne za danas” u izvedbi Kazališta Prijatelj.

Predstava je namijenjena za djecu od 5 godina na više.

Ulaznice po cijeni od 4 eura možete kupiti na ulaznice.hr ili sat vremena prije predstave na blagajni CeKaTe-a (isključivo gotovinom).

Basne su kratke poučne priče u kojima se kao likovi pojavljuju životinje, biljke i predmeti kako bi zapodjenutom radnjom u odnosima koji su zapravo ljudski, istaknule neku istinu (filozofsku ili etičku) ili pak praktičnu životnu mudrost. Svojom maštovitošću, a opet jezgrovitošću dobar su temelj za raznolike interpretacije. U našoj predstavi „Basne za nas danas“ dramatizacijom su duboko ukorijenjene u naš prostor i vrijeme. Tako dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života, a basna na duhovit i prihvatljiv način izvršava svoju zabavnu ali i odgojnu funkciju. U našoj predstavi obradili smo pet basni najpoznatijih svjetskih basnopisaca, Ezopa i La Fontainea.

 

Izvor: CeKaTe

The event is finished.

Datum

11 ožu 2023
Expired!

Vrijeme

11:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.