Zagreb: Predstavljanje knjige – Dom usred šume

Zagreb: Predstavljanje knjige – Dom usred šume

Pričozemci vas pozivaju u utorak, 21. ožujka u 18:00 sati na predstavljanje prekrasne ilustrirane knjige Elize Wheeler “Dom usred šume” koje će se prigodno održati prvog dana proljeća u Pričozemskoj (Radauševa 3, ulaz s platoa).

Dom usred šume donosi priču šestogodišnje Marvel, koja je s mamom i sedmero braće i sestara započela iznova nakon očeve smrti. Duboko u šumi pronašli su trošnu kolibu koju su malo-pomalo pretvorili u dom. Priča je podijeljena na godišnja doba, a ilustracije sjajno dočaravaju njihova obilježja te poteškoće i blagodati pojedinih mjeseci.
Priča je to o obitelji i zajedništvu, o sjećanju i o važnosti bilježenja priča.

Knjigu će vam predstaviti prevoditeljica Anda Bukvić Pažin s kojom će razgovarati Silvija Šesto. Osim što se aktivno bavi književnim prevođenjem, Anda predaje na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, redovito piše književne kritike i bavi se poticanjem čitanja i dječjom književnosti. Na predstavljanju ćete imati prilike saznati nešto više o procesu prevođenja ove slikovnice, ali i zašto je Andi ova knjiga toliko zapela za oko da je i vas odlučila potaknuti na njenu objavu.

 

Izvor: Pričozemska

The event is finished.

Datum

21 ožu 2023
Expired!

Vrijeme

18:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.