Zagreb: Predstavljanje slikovnice – Grof Cici

Zagreb: Predstavljanje slikovnice – Grof Cici

Danas, 28. ožujka u 18:00 sati Pričozemska vas poziva na predstavljanje jedne raskošne, nacifrane slikovnice “Grof Cici”.

Ovu slikovnicu napisala je Iva Dužić, autorica koja dolazi iz Siska gdje danas živi i radi kao knjižničarka i svakodnevno susreće djecu i potiče ih na čitanje. Susreti sa djecom zasigurno pružaju i dobru inspiraciju za pisanje o djeci bliskim temama. Jedna od njih je i dijeljenje koje često prati jedna malo manje lijepa riječ koja počinje na slovo š… To je naravno škrtost, a ako netko zna nešto o škrtosti, to je grof Cici.

Grof Cici je u svojim spremištima čuvao hranu i dragocjenosti iako je živio posve sam. Stanovnici Cicigrada svome su grofu plaćali boravak u gradu namirnicama i novcem. Činili su to u nadi da će im Cici obnoviti kuće i ceste. No, sav novac i namirnice grof je čuvao za sebe… Što se zatim dogodilo ispričat će vam Iva u utorak, a možda vam i otkrije tko je stvarni grof Cici koji Ivi nije dao mira pa ga je smjestila u priču. A njenu priču je svojim ilustracijama obogatila Valentina Supanz Marinić koja će nam se također pridružiti u utorak i ispričati nam kako su nastali njeni raskošni crteži.

Razgovor s autoricama moderirati će književnica Silvija Šesto.

 

Izvor: Pričozemska

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.