Zagreb: Premijera predstave “Boja odgoja”

Zagreb: Premijera predstave “Boja odgoja”

Povodom slavljeničke 25. kazališne sezone Teatra Tirena svoje su kreativne snage po treći put udružile redateljica Nora Krstulović i dramaturginja Nina Horvat što je rezultiralo novom predstavom za tinejdžere “Boja odgoja”. Predstava će premijerno biti izvedena u petak, 21. listopada 2022. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. 

Za slavljeničku sezonu Teatar Tirena okupio je već provjereni tim, tako u predstavi igraju Petra Težak i Vid Ćosić, poznata lica Tireninih predstava, likovno oblikovanje predstave potpisuje Iva Milley, kojoj je ovo četvrtka Tirenina predstava, za dizajn vizuala zaslužna je Ana Goja, dok redateljica Nora Krstulović uz režiju potpisuje i oblikovanje zvuka i svjetla.

“Boja odgoja” predstava je za tinejdžere (6. – 8. razredi osnovne i 1. – 4. razredi srednje škole) koja se bavi rodnim ulogama i rodnom ravnopravnošću te problematizira štetne stereotipe koji se vežu uz muški i ženski rod. Živimo u svijetu koji nam i prije no što se rodimo “daruje ” paket pravila, uputa i očekivanja. Taj paket pokriva sve – od toga kako trebamo izgledati, kako se trebamo ponašati, kako trebamo razmišljati pa čak i što bismo trebali osjećati. Unaprijed određuje naš položaj u društvu i propisuje što nam je sve dopušteno, a što zabranjeno. Zašto su ženski “paketi” roza, a muški plave boje? Kako je uopće došlo do toga da su boje postale rodne odrednice?  I što se dogodi kad Plava i Rozi jednog dana odluče da im je svega dosta i pokušaju dati otkaz?

The event is finished.

Datum

21 lis 2022
Expired!

Vrijeme

19:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)