Zagreb: Priča prije ručka: Olympia – predstava za djecu

Zagreb: Priča prije ručka: Olympia – predstava za djecu

📍Ivanićgradska 41a, Zagreb

Nakon uspješnice predstave ,,U mojim snovima’’, Marijana Matoković uz isti autorski tim, stvara novi klaunovski solo posvećen sportovima. Uz nadolazeće Olimpijske igre ova klaunovsko-glumačko-lutkarska poslastica namijenjena je svim uzrastima.

Kako sportski duh pomaže jednoj kućanici u svakodnevnom životu saznajemo u komičnih 40 – ak minuta koja uključuje i interakciju s publikom. Atletsko čišćenje stana, košarkaško pospremanje rublja, nošenje olimpijske vatre, boksanje komarca, samo su neke od prepreka s kojima se izvođačica susreće.
Sve ono što je ljudski, to je u stvari klaunovsko, a kad se tu pridruži strast i emocije koje donosi sportski duh, tad ono komično ljudsko dolazi posebno do izražaja.
Nakon predstave možete uživati u olimpijskoj radinici te malom čašćenju za proslavu premijerne izvedbe.

Karte za predstavu možete preuzeti u Centru Knap na prvom katu svakim radnim danom od utorka, 02. travnja od 10 do 0 sati ili na dan predstave od 10 sati na blagajni Kazališta Knap.

Uzrast: 5+
Trajanje: 40 minuta
AUTORSKI TIM:
Režija i dramaturgija: Marijana Matoković
Suradnica na projektu: Tihana Strmečki
Izvodi: Marijana Matoković (Mara di Clown)
Mentor: Ira Seidenstein
Odabir glazbe: Marijana Matoković
Izrada kostima: Angela Runje
Dizajn plakata: Marko Delić
Produkcija: Teatar CIRKUS Punkt, Kazalište Knap
Datum premijere: 6.travnja 2024.

O KLAUNESI MARIJANI MATOKOVIĆ:
Neki će ju prepoznati sa kazališnih dasaka gdje je igrala u brojnim predstavama za djecu i odrasle diljem Hrvatske, a neki njezine tekstove i adaptacije poznatih bajki poput Alise u zemlji čudesa, Snježne Kraljice, Ivice i Marice, Kraljevne na zrnu graška, Tonka će sutra te nekolicinu autorskih tekstova poput Idi pa vidi Didi, Zuboland, Šašavci…koje je ujedno i režirala.

Surađivala je s brojnim kazalištima (Gradsko kazalište Požega, Teatar Tirena, Gradsko kazalište Žar ptica, Kristalna kocka Vedrine Sisak, Teatar Naranča, Teatar Mjesec, Gradsko kazalište Virovitica, Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima, Kazalište Prijatelj, UO Tragači…) kao glumica, redateljica, dramaturginja, pedagoginja i ljubiteljica kazališta. Oko 50-ak naslova u posljednjih 8 godina.

U posljednjih nekoliko godina svoj kazališni rad i iskustvo usmjerava na kombiniranje sa cirkuskom umjetnošću te surađuje sa cirkuskim kompanijama u Hrvatskoj, ali se dodatno educira u području klauniranja i fizičkog teatra u Barceloni u sklopu Nouveu Clown Institute i Australiji (Brisbane) te postaje ISAAC suradnica Ire Seidensteina, u Beču u sklopu Red Noses International School of Humor. Možete ju sresti na hodnicima bolnica kao doktoricu Tenisu gdje radi u sklopu Crvenih nosova – klaundoktora.

Profesionalno klaunira i unutar AIDA cruise Entertainment gdje osim izvođenja brojnih predstava kreira i samostalne točke komedije i neverbalnog teatra. Također je i supervizorica za poziciju Interactive Performer gdje surađuje s izvođačima iz čitavog svijeta.

Od 2023. radi i kao vanjska suradnica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku na odsjeku Neverbalni teatar za područje Suvremenog cirkusa i Klauniranja.
Trenutno razvija nekoliko projekata koji će igrati u Hrvatskoj i inozemstvu.

The event is finished.

Datum

06 tra 2024
Expired!

Vrijeme

11:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.