Zagreb: Proljeće na Trešnjevci

Zagreb: Proljeće na Trešnjevci

Treću godinu za redom, udruga Amazonas poziva te da se s njima igraš, učiš i razvijaš. Od 03. do 06. svibnja pripremili su besplatne treninge i edukativne radionice koje će se održati u Parku Stara Trešnjevka.

Kako bi bio/la informiran/a o izmjenama u slučaju lošeg vremena, prijavi se za sudjelovanje putem prijavnice. PRIJAVI SE!

Treninzi na kojima možeš sudjelovati:

* CAPOEIRA je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe.
Izrazito je dinamična te osim što razvija cijelo tijelo, podiže razinu energije i raspoloženje. Uz to, utječe na uravnotežen rast i razvoj kod djece bilo koje dobi.
Grupe su podijeljene prema dobi djece, a uključivanje je moguće od četvrte godine.

* MOBILITY je trening za razvoj snage, ravnoteže i fleksibilnosti kroz prirodni pokret (oblici kretanja s promjenama težišta tijela, uz korištenje poda). Povećava opseg pokreta, mobilnost zglobova, fleksibilnost tijela i izdržljivost. Idealan je izbor za početak dana jer podiže razinu energije.

 

Radionice na kojima možeš sudjelovati:

* Brazilske perkusije – ako voliš bubnjeve i sviđaju ti se ritmovi karnevala u Rio de Janeiru, budi dio samba baterije na jedno popodne! Pridruži se besplatnoj radionici brazilskih perkusija. Uživaj u različitim ritmovima baziranim na sambi i samba reggae stilu. Predznanje nije potrebno.

* Talijanski i španjolski café – organizatori donose i dvije pričaonice za sve koji/e uče talijanski ili španjolski jezik i žele testirati svoje znanje kroz druženje s izvornim govornicima. „Buon pomeriggio!” i „Buenas tardes!“ očekuje te u Parku Stara Trešnjevka.

* Kroz kulture uz pričaonicu engleskog – volonteri Europskih snaga solidarnosti vode te na putovanje kroz kulturu Slovačke i Makedonije – na engleskom jeziku. Osim što ćete nešto novo naučiti, imat ćete priliku vježbati engleski u ležernoj atmosferi Parka Stara Trešnjevka.

* Kreativna radionica za djecu: izradi svoj bookmark! – Dvije ljubiteljice knjiga, volonterke Nadia iz Italije i Marija iz Makedonije pripremile su radionicu izrade personaliziranog bookmarka. Namijenjena je djeci od 6 do 12 godina. Neovisno želite li lijep i koristan ukras na vlastitoj knjizi ili izraditi ga za poklon – provest ćete vrijeme u crtanju, dizajniranju i druženju. Materijali su osigurani, radni jezik je hrvatsko – engleski. Prijava je obavezna!

 

Dodatne aktivnosti na kojima možeš sudjelovati:

* Igraj izviđačke igre! – volonter Angel iz Španjolske, vodio je dječje izviđačke kampove i želi s vama podijeliti mnoštvo zabavih igara koje su igrali kroz godine. Odjenite se ugodno, pripremite se za zabavu, možda i nova prijateljstva te dođite u Park Stara Trešnjevka! Radionica je namijenjena djeci od 6 do 12 godina, minimalan broj djece za aktivnost je pet.

* Mogućnosti za mlade u EU je informativni kutak na kojem ćeš saznati kako:

– usvajati nova znanja dok volontiraš u zemljama EU: Amazonas već osam godina provodi projekte Europskih snaga solidarnosti koji omogućavaju mladima učenje kroz volontiranje u stranoj zemlji, uz potpuno pokrivanje putnih i životnih troškova

– otputovati na edukativni projekt u inozemstvo, razmjenu mladih ili trening za osobe koje rade s mladima: projekte usmjerene učenju pojedinaca/ki provodimo kroz Erasmus+ program

– dovesti volontere u svoju organizaciju: ako radiš u organizaciji kojoj bi dobro došla volonterska pomoć, informirat ćemo te kako možeš kroz programe solidarnosti dovesti volontere i u svoju organizaciju

 

Raspored:

 

 

Izvor: Udruga Amazonas

The event is finished.

Datum

03 svi 2023
Expired!

Vrijeme

18:30 - 20:00

Ponavljanje događaja

04 svi 2023, 09:00-10:00 04 svi 2023, 16:30-19:30 05 svi 2023, 17:30-19:30 06 svi 2023, 10:30-12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.