Zagreb: Radionica pysanky

Zagreb: Radionica pysanky

Etnografski muzej Zagreb vas s veseljem poziva na radionicu izrade pisanica – pysanky, koja je ostvarena u suradnji s članicama Etnografske sekcije Ukrajinske zajednice Grada Zagreba.

 

– Radionica će se održati u subotu, 23. ožujka od 10:00 do 13:00 sati, namijenjena je odraslim polaznicima, a cijena po osobi iznosi 5 eura

– Broj mjesta je ograničen, a prijava obavezna na: edukacija@emz.hr

 

Na ovoj radionici upoznat ćete se s tradicijskom ukrajinskom tehnikom bojanja uskrsnih jaja voskom – pysankarstvom. U ovoj tehnici oslikavanje se vrši pčelinjim voskom, a nanošenje voska izmjenjuje se s postupnim bojanjem jaja od svjetle do tamne boje. Uklanjanjem voska dobivaju se prekrasne višebojne pisanice.

Voditeljica radionice je Oksana Zhuravel koja proučava i čuva tradicijsku ukrajinsku narodnu umjetnost, a specijalizirala se za tradicijski vez. Na radionici će joj podršku pružiti Marija Meleško, predsjednica Ukrajinske zajednice Grada Zagreba te Tatjana Šagadin, voditeljica Etnografske sekcije.

 

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

23 ožu 2024
Expired!

Vrijeme

10:00 - 13:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.