Zagreb: Tjedan glazbe za djecu i mlade / Priče iz tisuću i jedne noći

Zagreb: Tjedan glazbe za djecu i mlade / Priče iz tisuću i jedne noći

Tjedan glazbe za djecu i mlade je projekt Hrvatske glazbene mladeži, Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Zagrebačke filharmonije koji se organizira svakog proljeća od 2005. godine s ciljem da umjetnička glazba dođe na listu prioriteta djece i mladih.

Izvedbe će se održavati 03. i 04. svibnja u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, a organizator događaja je Jeunesses Musicales Croatia.

 

SRIJEDA, 03. svibnja

* 09:30 sati – Otvorenje izložbe

* 10:30 i 12:00 sati – Izvedbe

 

ČETVRTAK, 04. svibnja

* 10:30 i 12:00 sati – Izvedbe

 

– Zagrebačka filharmonija

– Tonči Bilić, dirigent

– Jasen Boko; putopisac, novinar i dramaturg – moderator

– u suradnji s plesnim odjelom Umjetničke škole Franje Lučića

– Nikolaj Rimski-Korsakov: Šeherezada, op. 35

“Program kojim sam se vodio pri sastavljanju Šeherezade sastojao se od zasebnih, nepovezanih epizoda i slika iz Arapskih noći, raštrkanih kroz sva četiri stavka moje svite: More i Sinbadov brod, fantastičnu Pripovijest o princu Kalandaru, Princ i Princeza, Bagdadski festival i brod koji juri o stijenu s brončanim jahačem na njemu… Svojim glazbenim impulsima zamislio sam razigrati maštu slušatelja… Sve što sam želio je da slušatelj, ako mu se sviđa moje djelo kao simfonijska glazba, ponese dojam da je to nedvojbeno orijentalna pripovijest o brojnim i raznolikim bajkovitim čudima, a ne samo četiri stavka koja se nižu jedan za drugim…” riječi su Nikolaja Rimskog Korsakova, jednog od najvećih ruskih skladatelja.

Ovu živopisnu, egzotičnu i raskošnu glazbu temeljenu na rukopisima iz Sirije iz 14. stoljeća koju je u 18. stoljeću Francuz Antoine Galland prilagodio i predstavio europskim čitateljima, povezat ćemo sa fotografijama i današnjim impresijama putopisca, novinara i dramaturga Jasena Boke.

Ulaznice možete kupiti ONLINE.

 

Izvor: Koncertna dvorana Lisinski

The event is finished.

Datum

03 svi 2023
Expired!

Vrijeme

10:30 - 13:00

Ponavljanje događaja

04 svi 2023, 10:30-13:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.