Zagreb: TRI PRAŠČIĆA – treći permakulturni festival za djecu

Zagreb: TRI PRAŠČIĆA – treći permakulturni festival za djecu

Reciklirano imanje – Zmag vas poziva na treći po redu permakulturni dječji festival Tri praščića u subotu, 23. rujna u 10:00 sati.

Festival Tri praščića ima za cilj približiti djeci kako živjeti održivo kroz stjecanje raznih znanja i vještina. Program festivala je prilagođen djeci od 6-12 godina, a održava se na Recikliranom imanju u selu Vukomerić.

I ovaj su put za mlade sudionike pripremili raznolik šumski program koji uključuje izradu kamenog mozaika, glazbene i kulinarske radionice, a zabavljat će se i oslikavanjem lica glinom i šumskom potragom za blagom.

Na radionici mozaika pod vodstvom prirodnih graditelja Matka Šišaka i Kristijana Perlića učiti će kako od kamenih oblutaka izraditi mozaik. Naučit će kako odabrati kamen, pripremiti podlogu te lijepiti i fugirati kamene oblutke.

Radionicu izrade pizza voditi će Tomislav Vrkljan koji se već desetak godina bavi izradom pizza i osmišljavanjem savršene recepture za tijesto. Djeca će imati prilike složiti vlastitu pizzu koju će zatim ispeći u krušnoj peći, a nakon toga je slasno pojesti.

Na glazbenim radionicama pod vodstvom Nataše Klarić Bonacci (Suzin Music Together) djeca će kroz igru stvarati glazbu koristeći bubnjeve, pjevanje, brojalice, pokret i glazbenu improvizaciju.

Na radionici domaćih slaniša (ala kviki gric) uz vodstvo Une Milić će učiti kako kod kuće od jednostavnih sastojaka napraviti poznate grickalice, s finim začinima, bez prženja i bez E dodataka. Umijesiti će tijesto, dodati okuse koji im se sviđaju, zaposliti ruke i škare kako bi oblikovali grickalice, ispeći ih i uživati u grickanju.

Kao poslastica na kraju, Kristijan Perlić će poučavati o orijentaciji u prirodi, kako se služiti kompasom, mahovinom i drvećem, a nakon toga će djeca naučena znanja primijeniti u potrazi za blagom.

– Roditelji su dobrodošli kao pratnja i podrška

– Ponesite dekice za šumsko izležavanje

 

PROGRAM:

– 10:00-10:30 Dobrodošlica i kratki obilazak Recikliranog imanja

– 10:30-12:30 Izradimo svoj kameni mozaik (radionica prirodnog graditeljstva)

– 12:30-14:00h Tvojih ruku pizza (kulinarska radionica)

– 14:00-15:00 Slobodna igra / Oslikavanje lica glinenim bojama

– 15:00-16:00 Forest Music Together (glazbena radionica)

– 16:00-17:00h Domaći slaniši (kulinarska radionica)

– 17:00-18:00h Šumska potraga za blagom (radionica)

 

– PRIJAVE su obvezne putem linka: https://shorturl.at/jltCF

– Zbog ograničenog broja sudionika, svoje mjesto možete rezervirati uplatom kotizacije – 50 EUR po djetetu.

Uplatu izvršiti na IBAN broj računa:

HR5324020061100095765 ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.

Opis plaćanja: Tri praščića – ime djeteta

Poziv na broj: 2309-2023

 

– KONTAKT: mateja.medic@zmag.hr

The event is finished.

Datum

23 ruj 2023
Expired!

Vrijeme

10:00 - 18:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.