Zagreb: XVI. Srednjovjekovni dani na Medvednici

Zagreb: XVI. Srednjovjekovni dani na Medvednici

Festival Srednjovjekovni dani na Medvednici održat će se 30. rujna i 1. listopada u 2023. godine u Centru za posjetitelje Medvedgrad u Parku prirode Medvednica.

Program za posjetitelje počinje svaki dan od 11:00 i traje do 18:00 sati.

Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti na XVI. po redu festivalu.

Posjetitelji će moći posjetiti tri interaktivna postava Centra uz stručno vođenje, a bit će im dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde, pa će tako moći sresti vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…

Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka (krasopis) i ispis imena posjetitelja na postarenom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina.

Posebna atrakcija za posjetitelje bit će biti borbe vitezova za čast Crne Kraljice, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju.

Ulaz će se naplaćivati prema važećem cjeniku ulaznica za Centar za posjetitelje Medvedgrad: https://www.pp-medvednica.hr/o-nama/cjenik/.

– Kako doći javnim prijevozom/pješice:

* Črnomerec – Lukšić – autobusna linija 128, pa pješice od Lukšića preko Himpera asfaltnom cestom do Medvedgrada – oko sat vremena hoda

* Mihaljevac – Britanski trg – linija 102 do Šestinske crkve, zatim pješice planinarskom stazom broj 12 (od Lagvića do Medvedgrada) – oko sat vremena hoda

 

Izvor: Park prirode Medvednica

The event is finished.

Datum

30 ruj 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 18:00

Ponavljanje događaja

01 lis 2023, 11:00-18:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.