Zagreb: Zamisli, stvori, p(re)okreni!

Zagreb: Zamisli, stvori, p(re)okreni!

U subotu, 11. studenog od 11:00 do 12:30 sati Muzej suvremene umjetnosti nastavlja s ciklusom radionica pod nazivom Zamisli, stvori, p(re)okreni!, koji se temelji na knjizi „Duh Bauhausa“, autorice Klasje Habjan. Djeca će se tako upoznati s idejama i praksom Bauhausa, znamenite visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn, koja je imala značajan utjecaj na razvoj moderne i suvremene umjetnosti.

Polazište ove radionice jesu događanja koja su se održavala svake jeseni na Bauhausu, u kojima su profesori, studenti, školarci i djeca izrađivali zmajeve s kojima su zatim hodali u procesiji kroz Weimar. Potom su se penjali na vrh brda, gdje su se organizirala natjecanja u zmajarenju, čime se ujedno odražavala i sloboda umjetničkog izražavanja. Slijedeći te ideje, na radionici ćemo zajednički izrađivati zmajeve inspirirani geometrijskim, apstraktnim oblicima i primarnim bojama.

– Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

– Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu lora.rajcic@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

– LOKACIJA: Zbirka Richter na Vrhovcu 38

– Za djecu od 6 do 10 godina

 

Izvor: MSU

 

The event is finished.

Datum

11 stu 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.