Zagreb: Zamisli, stvori, p(re)okreni! – Vunena avantura

Zagreb: Zamisli, stvori, p(re)okreni! – Vunena avantura

U subotu, 25. studenog od 11:00 do 12:30 sati Muzej suvremene umjetnosti nastavlja s ciklusom radionica pod nazivom Zamisli, stvori, p(re)okreni!, koji se temelji na knjizi „Duh Bauhausa“, autorice Klasje Habjan. Djeca će se tako upoznati s idejama i praksom Bauhausa, znamenite visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn, koja je imala značajan utjecaj na razvoj moderne i suvremene umjetnosti.

U ovom terminu polaznici će se baviti izradom tekstila, izrazito važnom umjetničkom granom u prošlosti Bauhausa. Tekstilna radionica bila je jedna od najproduktivnijih radionica na školi, a eksperimentiralo se različitim metodama i materijalima. Kroz slikovnicu Klasje Habjan „Duh Bauhausa“, naglasak će se staviti na dizajnericu Otti Berger, hrvatsku umjetnicu koja se školovala i predavala na Bauhausu. Slijedeći njezin kreativni pristup izradi tekstila, na radionici će se izrađivati manji tekstilni predmeti.

– Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

– Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu: lora.rajcic@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

– LOKACIJA: Zbirka Richter na Vrhovcu 38

– Za djecu od 6 do 10 godina

 

 

Izvor: MSU

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.