Zagreb: Zbirka Richter – Putovanje arhitekturom za male sanjare

Zagreb: Zbirka Richter – Putovanje arhitekturom za male sanjare

Muzej suvremene umjetnosti vas u suradnji sa Školskom knjigom poziva na ciklus kreativnih radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“ posvećenih čitanju u subotu 18. ožujka od 11:00 do 12:30 sati koja će se održati na VRHOVCU 28, Zbirka Richter.

Radionica je namijenjena djeci od 9 do 12 godina.

Inspiraciju im je dala knjiga “U potrazi za Atlantidom – Putovanje arhitekturom za male sanjare”, autora novinara Carla Piana i njegova oca arhitekta Renza Piana, a putovanje će se ovaj put „zaustaviti“ u New Yorku, među „okamenjenom“ šumom, gdje su debla drveća – neboderi.

Razgovarat će se o neboderu za New York Times kojeg je projektirao Renzo Piano i kako se na pročeljima mogu mijenjati boje, ovisno o vremenskim prilikama i dobi dana. Neboder Renza Piana dovest će i do noćnih svjetla nebodera koja čine prepoznatljivu vizuru grada, koju će polaznici izrađivati na radionici.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu radionice.richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr.

 

Izvor: Muzej suvremene umjetnosti

The event is finished.

Datum

18 ožu 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.