Zagreb: Zbirka Richter – Putovanje arhitekturom za male sanjare

Zagreb: Zbirka Richter – Putovanje arhitekturom za male sanjare

Muzej suvremene umjetnosti vas u suradnji sa Školskom knjigom poziva na ciklus kreativnih radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“ posvećenih čitanju u subotu 01. travnja od 11:00 do 12:30 sati koja će se održati na VRHOVCU 28, Zbirka Richter.

Osmi termin vas vodi dalje rutom kapetana Jamesa Cooka – do Nouméje, glavnog grada Nove Kaledonije gdje je Renzo Piano sagradio kulturni centar Kanaka. Razgovarat će se o različitim kulturama i tome zašto i kako arhitekti moraju istraživati različite discipline poput povijesti, zemljopisa, glazbe ili umjetnosti. Zatim će polaznici izrađivati toteme i maske Kanaka, koji su Renza Piana nadahnuli za pročelje Kulturnog centra.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu radionice.richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr.

 

Izvor: MSU – Zagreb

The event is finished.

Datum

01 tra 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.