Zagreb: Zbirka Richter – Putovanje arhitekturom za male sanjare

Zagreb: Zbirka Richter – Putovanje arhitekturom za male sanjare

Muzej suvremene umjetnosti vas u suradnji sa Školskom knjigom poziva na ciklus kreativnih radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“ posvećenih čitanju u subotu 25. veljače od 11:00 do 12:30 sati koja će se održati na VRHOVCU 28, Zbirka Richter.

Radionica je namijenjena djeci od 9 do 12 godina.

Inspiraciju i poticaj za ovu radionicu su pronašli u knjizi U potrazi za Atlantidom – Putovanje arhitekturom za male sanjare, autora novinara Carla Piana i njegova oca arhitekta Renza Piana.

Kreativna radionica posvećena je Centru Pompidou, zgradi koju je Renzo Piano projektirao u suradnji s Richardom Rogersom i Gianfrancom Franchinijem. Centar Pompidou jedno je od najutjecajnijih mjesta moderne i suvremene umjetnosti i jedno od najpopularnijih kulturnih mjesta u svijetu. Fokus ćemo staviti na zbirku francuske moderne i suvremene umjetnosti i umjetnike poput Picassa, Matissea, Kandinskog i dr., čija će ostvarenja djecu inspirirati za izradu vlastitih kreativnih radova.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu radionice.richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr

 

Izvor: Muzej suvremene umjetnosti

The event is finished.

Datum

25 velj 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.