Zagreb: Zekanje u Zoološkom vrtu Grada Zagreba

Zagreb: Zekanje u Zoološkom vrtu Grada Zagreba

Tradicionalni program Zekanje u Zoo vrtu ove godine dolazi u svojem najbogatijem izdanju.

Na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja od 9:30 do 11:00 sati stanovnicima Zoološkog vrta Grada Zagreba će biti darovane pisanice. Neke će životinje dobiti kuhana jaja, neke kaširana punjena poslasticama, a neke i jedna i druga. Slasne pisanice stići će u nastambe lavova, medvjeda, gibona, merkata i kapucina.

Članovi Udruge Zecovi vodit će edukaciju o zečevima i kunićima.

 

Od 11:00 do 13:00 sati Melita Omeragic aRt u suradnji s Wish mama provodi besplatnu radionicu na kojoj će se izrađivati naljepnice s proljetnim i uskršnjim motivima, a polaznici će naljepnice moći ponijeti svojim kućama. Radionica je namijenjena djeci od 6 do 14 godina. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezne su prijave na: om.art.radionice@gmail.com.

 

Fotograf Damir Hoyka će na Zebrinu trgu predstaviti knjigu “Pustolovine Tizi Enili 3: Uspon života” u 12:00 sati.

 

Na Zekanju u Zoo vrtu gostovat će ZekoEko, program u organizaciji portala Wish i Wish mama koji će trajati dva dana. Uz Uskrsni ponedjeljak obuhvatit će i utorak 11. travnja. Ta dva dana djecu i njihove roditelje mnogobrojni edukativni i zabavni sadržaji u Zoološkom vrtu očekuju od 11:00 do 17:00 sati.

ZekoEko naglasak stavlja na ekologiju. Kako štititi prirodu te čuvati njezin biljni i životinjski svijet, otkrivat će se kroz kazališne predstave, radionice i igre. Zainteresirani će se moći uključiti i u potragu za ZekomEkom, a najuspješnije u toj igri vođenoj uputama „toplo-hladno“ očekuju vrijedne nagrade. U zabavnom programu nastupit će dječji zborovi i plesne skupine.

Posjetitelji sa sobom mogu ponijeti plastične čepove kako bi ih darovali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Čepovi se na Edukacijskom trgu prikupljaju u sklopu projekta Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Novcem koji se dobije reciklažom čepova, sufinancira se liječenje oboljelih od leukemije i limfoma. U Zoološkom vrtu Grada Zagreba posjetitelji će se moći upoznati i s radom Crvenih nosova te SOS Dječjeg sela Hrvatska.

 

Izvor: Zoo Zagreb

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.