Županja: Lutkarsko proljeće u Županji

Županja: Lutkarsko proljeće u Županji

@kiddosice su za Avanture malih okica pronašle:

 

I ove godine u periodu prije Uskrsa održava se jedna od najznačajnijih lutkarskih manifestacija u Hrvatskoj – Lutkarsko proljeće!

Predstave će se održati u svim gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije, a evo rasporeda predstava koje će igrati u Županji, u Kino dvorani Mladost:ž

 

 

* PONEDJELJAK, 18.03.u 10:30 sati

ORAŠAR I MIŠONJA ( LOFT, Zagreb)

U ovoj lutkarsko-glumačkoj predstavi koja kombinira elemente kazališta predmeta, maske i storytellinga, vraćamo se originalnoj priči iz 19. stoljeća E.T.A. Hoffmanna u kojoj glavni lik, djevojčica Marica, pod utjecajem priča koje je čula i svoje bujne mašte upada u svijet snova, lutaka, priča iz davnina. No, taj njezin svijet ne sastoji se samo od blještavih lampica i čokoladnog mirisa, već je malo pomaknut – Marica kroz svoju bujnu maštu i snove vidi ustvari drugačije no drugi.

– Uzrast: 6+

– Trajanje: 60 min

 

 

* UTORAK, 19.03. u 11:00 sati

RIBA DUGINIH BOJA ( Kazalište lutaka Zadar)

Duboko, duboko, na najdubljem morskom dnu živi ribica Srebrica, neobično lijepa i svjetlucava. Ona pliva polako, presijava se u svim duginim bojama, sva puna sebe, poprilično umišljena i gruba. Ne pada joj napamet svoje čudesno lijepe ljuskice ni sa kime dijeliti, pa se druge ribice ne žele s njom ni družiti. Ali svatko od nas želi društvo, prijatelje, igru, veselje. I zato će Srebrica skupiti svu hrabrost i otići mudroj hobotnici Osmokraki po savjet! Kad sazna da je “dijeliti – lekcija važna još od vrtića, iz svakog crtića”, neće joj biti drago, ali što je tu je, svaki dan učimo i rastemo i, iako nam ponekad nije lako, isprobavamo nove stvari. Upoznajmo raka Roka, kita Tita, meduzu Suzu, trlju Olju i brojna druga morska stvorenja.

– Uzrast: 3+

 

 

* SRIJEDA, 20.03. u 10:00 sati u vrtiću Maslačak

MJESEČEV SAN (Teatar mjesec, Zagreb)

Djed Šimun slavi rođendan, očekuje svoje voljene unuke. Priprema tortu i uređuje kuću samo kako bi oni bili sretni. No, ubrzo saznaje da ipak ne dolaze i da će i ovaj rođendan proslaviti sam. Tužan, pogleda plišanog lisca koji mu pravi društvo te ga lisac zamoli da zajedno ispričaju priču o njegovom životu kako bi razveselio djeda. Predstava govori o samoći, o dobroti te da se ne bojimo sanjati i željeti jer nikad ne znaš kad će se ostvariti. Predstava je glumačko- lutkarska, tematika je nježna i prilagođena dječjem uzrastu.

 

 

* ČETVRTAK, 21.03. u 11:00 sati (Kazalište Prijatelj, Zagreb)

PRIČA O BLJAKSONIMA

U današnje vrijeme svjedoci smo čudnog odnosa prema hrani. S jedne strane raznorazne kuharice su najprodavanije knjige, emisije koje govore o kulinarstvu su među najgledanijim emisijama, poznati kuhari su TV-zvijezde koji nas nasmiješeni, držeći pladnjeve, pozivaju da uživamo u njihovoj umjetnosti kuhanja…a, zapravo, kako se danas jede? Dovoljno je baciti pogled na ulicu. Svi nekud žure, držeći komad fast fooda u rukama. Često i razne grickalice postaju najvažniji obrok u danu. To rade odrasli, ali i djeca dolazeći ili odlazeći iz škole. Ta hrana, agresivno reklamirana u svim medijima formirala je i dječji ukus. Razna kuhana jela, variva, gulaši postaju nepoželjni, postaju bljak! Ali ima još jedan problem s fast foodom koji je možda i važniji…

– Uzrast: 5+

– Trajanje: 40 min

The event is finished.

Datum

18 ožu 2024
Expired!

Vrijeme

10:30 - 11:30

Ponavljanje događaja

19 ožu 2024, 11:00-12:00 20 ožu 2024, 10:00-11:00 21 ožu 2024, 11:00-11:40

Mjesto

ISTOČNA HRVATSKA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.