Rijeka: Dalje od Sunca

Rijeka: Dalje od Sunca

Pogledajte animirani film Dalje od Sunca namijenjenom djeci starijoj od 8 godina u Astronomskom centru Rijeka.

Dalje od Sunca je 25-minutni animirano-edukativni film idealan za djecu viših razreda osnovne škole. Gledatelji se pridružuju djevojčici Steli koju njezin novi prijatelj Mjesec vodi u edukativnu potragu za planetima poput našeg, planetu na kojem bi mogao postojati život. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, likovima su glasove posudili glumci Dino Antonić – Mjesec, Buga Šimić – Mama, Marta Simikić – Stela.

Sadržaj filma:

Glavni lik filma je djevojčica Stela, zaljubljenica u astronomiju koju jednu večer prije spavanja posjećuje Mjesec i njegovi nestašni prijatelji. Mjesec upita Stelu da li voli gledati u nebo, na to se Stela pohvali svojim znanjem o astronomiji i poznavanju planeta, što nasmije Mjesec koji joj objašnjava da poznaje sve planete Sunčevog sustava, ali da Svemir čini mnogo više sustava i zvijezda te da postoje i planete koji kruže oko drugih zvijezda – egzoplanete.
Mjesec i Stela istražuju što su to egzoplaneti te kako ih otkriti, promatraju odbjegle planete, oceanske svjetove i Super Zemlje. Stela saznaje sve o lovcima na egzoplanete, astrofizičarima, koji s različitih mjesta na Zemlji promatraju Svemir u potrazi za planetima poput našeg.
Stela je odlučna u namjeri da odmah krene u istraživačku avanturu, međutim Mjesec ju podsjeti da se prvo mora dobro naspavati.

The event is finished.

Datum

04 stu 2022
Expired!

Vrijeme

18:00 - 18:30

Ponavljanje događaja

- advanced

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)