Avanture malih okica je jedinstveni portal u Hrvatskoj na kojem možete pronaći više od 400 obiteljskih kvalitetnih i maštovitih atrakcija, aktivnosti i događanja koje osiguravaju nezaboravnu avanturu. Popis se konstantno nadopunjuje te se popisuje sve više mjesta i gradova. Avanture malih okica svakodnevno pomažu obiteljima u potrazi za novom avanturom, od igraonica i muzeja do tematskih parkova i vodenih atrakcija kao i maštovitih ideja za izlete.

Naša priča počinje 2019. godine kad smo shvatili da u ovom užurbanom vremenu preostaje sve manje slobodnog vremena koje možemo posvetiti obitelji kao i to da djeca sve više odlaze u virtualni svijet zanemarujući sve češće prirodu, druženja i avanture.

Projekt je pokrenula mama Andrea sa svoje dvoje djece koji su joj uvijek bili najveća inspiracija i razlog pokretanja portala. Sve je krenulo od prikupljanja aktivnosti na području Rijeke, širilo se preko njezine okolice te danas pokriva područje cijele Hrvatske.

Naša vizija je djeci osigurati kraće vrijeme u digitalnom svijetu, poticati ih na istraživanje Hrvatskih atrakcija i aktivnosti, obogaćivanje dječjih iskustava i vještima, poticanje obitelji na planiranje kvalitetnog slobodnog vremena te jednostavnija pretraga svih događanja.

Pružamo promociju s čistom i filtriranom ciljanom publikom - roditeljima, organizatorima osiguravamo veću posjećenost, nudimo jednostavnu brzu i vizualnu promociju na portalu.


Osim portala možemo se pohvaliti organiziranjem mnogih dječjih događaja na kojima omogućavamo promociju kvalitetnih aktivnosti da predstave svoj rad te djeci nekoliko sati istinskog uživanja.

NAŠ TIM

Andrea Načinović

Osnivačica i glavna urednica portala, majka dvoje djece koja su njezina najveća inspiracija i razlog pokretanja portala. Iako je po struci magistra inženjerka građevinarstva uz iskustvo rada na fakultetu, 2019. godine otkrila je svoju strast, digitalni marketing. Od pokretanja portala postala je Specijalistica digitalnog marketinga (Visoko učilište Algebra), završila program Internetskog marketinga i brendiranja (Ustanova za obrazovanje odraslih Dante) te uspješno završila program Inkubacijskog programa Kaspi. Kombinacija poduzetništva i majčinstva svakodnevno joj osigurava rast, nove ideje, sve veće ciljeve i potpunu ispunjenost.

Ivana Sutić

Urednica portala koja se pridružila timu tijekom 2022. godine. Ivana je ponosna Zagrepčanka, magistra filozofije i religijskih znanosti te majka troje mališana, kako kaže, jedan drugom do uha. Strastveno voli nove izazove, avanture i putovanja što se osjeti u svakom njezinom članku. S nevjerojatnom pedantnošću roditeljima želi približiti atrakcije i događanja diljem Lijepe naše kao i mališanima osigurati nezaboravne trenutke.


Osim atrakcija i događanja koje donose na portal, osmišljavaju se i pripremaju optimizirane članke i sadržaj, planiraju i kreiraju sadržaj za društvene mreže kao i cjelokupnu strategiju, pripremaju vizuale, PR, digitalne kampanje. Također, organiziraju već navedena događanja, ali i sudjeluju u dodatnim projektima koji bi trebali biti realizirani kroz 2023. godinu.

Surađuju i s timom koji uključuje grafičku dizajnericu te fotografa kako bi što kvalitetnije osigurale promociju.

ORGANIZIRANJE DJEČJIH DOGAĐANJA

Veliki sajam malih okica

Rujan 2021., Rujan 2022., Rujan 2023.

Zadnji vikend prije početka nove školske godine organizira se Veliki sajam malih okica ( u pripremi organizacija i trećeg sajma) s ciljem da se raznovrsne kvalitetne aktivnosti koje djeca mogu upisati uz vrtić i školu predstave roditeljima i djeci uživo. Na štandovima roditelji i djeca mogu pobliže upoznati način rada raznih plesnih skupina, sportova, rođendaonica, glazbenih aktivnosti. Tijekom trajanja sajma održavaju se i radionice plesa, glazbe, sportova, stranih jezika na kojima djeca upoznaju način rada te ih se potiče na druženje te stjecanje novih iskustava. Sajam također omogućava aktivnostima jednostavnije pristupanje ciljanoj publici roditeljima. Na drugom Velikom sajmu malih okica su aktivnosti koje su se predstavljale popunile svoje preostale slobodne kapacitete te je odaziv bio za više od 100% veći od predviđenog.

Mjesec malih okica

Srpanj 2020., 2021.

Mjesec malih okica je manifestacija koja se organizira u suradnji sa Samovar barom na Čajnom trgu u Rijeci. Mjesec koji je rezerviran za male okice je srpanj, točnije svaka subota ujutro kad se na Čajnom trgu održavaju mnogobrojne radionice, sportske, plesne, glazbene, radionice robotike, stranih jezika i mnoge druge. Cilj manifestacije je pružiti djeci koja su ostala u gradu zabavno i edukativno ljeto. Također, manifestacija je odlična prilika za predstavljanje mnogih sadržaja i vrijednih ljudi koji na taj način dolaze do roditelja odnosno djece.

Dadathlon

Travanj 2022., Travanj 2023.

Avanture malih okica su sudjelovale kao suorganizatori na festivalu pod nazivom Dadathlon koji se održao 30. travnja u Puntu na otoku Krku. Uz Daddyhood organizirao se sajam s ciljem povezivanja tata i djece kako putem utrke tako i tijekom dana na različitim aktivnostima. Avanture malih okica bile su zadužene za dječji dio festivala te tako organizirale tijekom cijelog dana različite radionice za djecu, od robotike, streličarstva do gimnastike i nogometa.

Quorum dječji eventi

Rujan, listopad, prosinac 2021., Travanj 2022.

Tematski dječji eventi uz more, točnije u Quorum Garden-u u Kostreni osiguravaju zanimljive radionice za djecu dok roditelji u miru, na suncu ispijaju svoju kavu.

- Candy days (dječji vikend) -
- Halloween event -
- Božićne radionice -

Sva događanja bazirala su se na edukativnim, plesnim, glazbenim i kreativnim radionica uz mnoštvo balona, slatkiša i smijeha.

Naši partneri