Rijeka: Priča o pogledu

Rijeka: Priča o pogledu

Pogledajte dokumentarni film u Astronomskom centru Rijeka namijenjenom djeci starijoj od 11 godina.

Priča o pogledu je 26-minutni film za planetarij koji objašnjava kako funkcionira ljudsko osjetilo vida. Snimke iz različitih dijelova života uključujući ljude, krajolike, nebo, životinjski svijet i Svemir, pozadina su za realistične animacije koje stvaraju priču o putovanju fotona iz središta udaljene zvijezde, kroz galaksiju do oka mladog promatrača. Putovanje fotona završava kada se njegova energija pretvori u električni živčani impuls koji zatim putuje do ljudskog mozga i u različitim centrima stvara sliku koju ljudski um vidi.

Autor, scenarist i redatelj filma je Kris Koenig, a producenti su Kris Koenig i Anita Ingrao.

Film Priča o pogledu, originalnog naziva SEEING! A Photon´s Journey Across Space, Time and Mind, nastao je prema jednosatnom dokumentarcu tvrtke Koenig Films, a produciranog za PBS, Sight The Story of Vision. U originalnoj američkoj verziji pripovjedač u filmu je poznati američki astrofizičar i popularizator znanosti Neil deGrasse Tyson.

U hrvatskoj verziji glas posuđuje Sanja Doležal Šarić.

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.