Rijeka: “Božićologija” Noći istraživača

Rijeka: “Božićologija” Noći istraživača

U okviru EU projekta Blue-connect, financiranog iz Okvirnog programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, STEP RI znanstveno-tehnologijski park u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci organizira niz aktivnosti čiji je cilj na zabavan način približiti znanost, istraživanje i istraživače djeci, mladima i široj javnosti.

Pod sloganom „Ja, istražujem!“ 22. prosinca 2022. u 18:00h STEP RI organizira dodatnu aktivnost popularizacije znanosti – radionicu “Božićologija” Noći istraživača koja će se održati u prostoru CTK (Centra tehničke kulture)-Laboratorij znanja, koji se nalazi u prizemlju zgrade na adresi Školjić 5c.

„Božićologija“ je radionica namijenjena djeci uzrasta od 4-12 godina. Polaznici radionice će se na zabavan način upoznati s istraživačima i znanstvenicima s riječkog Sveučilišta.

Sudjeluju:
Medicinski fakultet – Radionica božićnog pipetiranja: Izradite kapljicama kuglice za bor!
Fakultet informatike i digitalnih tehnologija – Radionica Molekule snijega: Naučite kako vidjeti molekule koje čine pahulje snijega na računalu te kako od molekula vode izgraditi svoju pahulju!
Fakultet za matematiku – Radionica izrade matematičkih novogodišnjih ukrasa: Izradite jedan samo za sebe!
Način prijave:
Za sudjelovanje na radionici prethodna prijava nije potrebna.
Radionica je otvorenog tipa.
Uz djecu manjeg uzrasta je potrebno prisustvo odrasle osobe.

O projektu:
Manifestacija Noć istraživača u okviru Blue-connect projekta vraća se u Hrvatsku prvi put nakon 2019. godine i to u Rijeku, Split, Zadar, Dubrovnik i Pulu. Prvo izdanje događaja će se održati 30. rujna 2022. godine, a drugo 2023. godine. U razdoblju između uslijedit će niz zanimljivih aktivnosti kojima će se putem brojnih javnih predavanja, tribina i radionica, namijenjenih svim dobnim skupinama, naglasiti važnost istraživačkog rada te najaviti glavna manifestacija. Osnovni cilj svih aktivnosti je na razumljiv i zanimljiv način približiti učenicima, studentima i građanstvu znanstvena postignuća i istraživački rad.

The event is finished.

Datum

22 pro 2022
Expired!

Vrijeme

18:00 - 20:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.