Rijeka: Lansiranje bajkovite posade

Rijeka: Lansiranje bajkovite posade

kreativna radionica izrade raketa

Vrijeme: 10:00 – 13.00

Mjesto: galerija@Dječja kuća

Izvodi: Brida – Tom Kerševan, Jurij Pavlica, Sendi Mango

Dob: 7-10

Prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Već ptičice na grani znaju kako je Ivana Brlić Mažuranić jedna od najvećih spisateljica bajki u Svemiru! A tamo ni njena ekipa sigurno nije bila.

Radionica će obuhvatit izradu svemirskih letjelica i razumijevanje putovanja u svemir.

Kroz povijest, čovječanstvo je nadilazilo granice svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti. Poput znanosti i tehnologije, osvajanje svemira bilo je potpomognuto velikom količinom kreativnosti i domišljatosti. Oduvijek su umjetničke i vizionarske kreacije inspirirale znanstvenike da dizajniraju svemirsku letjelicu koja je prvog čovjeka odvela u beskraj svemira.

Uz stručnu pomoć mentora sastavljat će se modeli raketa koji će uz pomoć pritiska vode moći poletjeti. Zajednički ćemo izgraditi i lansirnu rampu za lansiranje vodenih raketa koja će omogućiti sigurno lansiranje vodenih raketa na daljinu.

O voditelju radionice

BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica kolektiv je sastavljen od diplomanata venecijanske Akademije likovnih umjetnosti, a nastao je 1996. godine još tijekom studija. Grupa stvara umjetničke radove koje smještamo u široki spektar suvremenih umjetničkih praksi, izlažu na lokalnoj i međunarodnoj razini, a sudjelovali su i na brojnim međunarodnim rezidencijalnim programima, radionicama i seminarima. Godine 2015. dobili su najviše priznanje Grada Nova

Gorica, nagradu France Bevk, a 2018. godine dobili su međunarodnu nagradu Tesla. Dobitnici su stipendije Laspis koju dodjeljuje Ministarstvo kulture Švedske i Culture Bridges koju dodjeljuje British Council pri EU.

O projektu

Radionice se održavaju u okviru Sajma 3N koji je dio MADE IN – Platforme za suvremeni obrt i dizajn. MADE IN platforma sufinancirana je sredstvima programa Kreativna Europa Europske unije. Stavovi i mišljenja izraženi u projektu odnose se isključivo na autore i ne moraju nužno odražavati stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu, koji za njih ne mogu snositi odgovornost.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Drugog mora i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Program Sajma 3N podržali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Rijeka – Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

The event is finished.

Datum

20 tra 2024
Expired!

Vrijeme

10:00 - 13:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.