Velika Gorica: Radionice za djecu

Velika Gorica: Radionice za djecu

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica ove subote, 10. prosinca sprema za vas 5 edukativnih i vrlo zabavnih radionica!

Cijena po radionici je 75,35 kn / 10,00 EUR, a možete ju uplatiti putem WEBSHOP-a ili na blagajni Učilišta.

Info i prijave na brojeve: 01 6259 806 i 098 316 419

 

* ZIMSKA KUHINJICA ZA DJECU s početkom u 09:30 sati (90 minuta)

Tema: Zimski sendvič / Zimski frape

Zimska kuhinjica radionica na kojoj se djeca zabavljaju, druže i uče. Cilj radionice je potaknuti kod djece interes za pripremu i konzumiranje svježih i zdravih namirnica. U Pučkom otvorenom učilištu djeca će naučiti pripremiti jednostavna jela. Nakratko, mališani će postati pravi mali chefovi! Kuharske radionice potiču kod djece samopouzdanje, samostalnost, inicijativnost, timski rad, kreativnost u upotrebi namirnica koje imaju kod kuće, mogućnost istraživanja novih kombinacija okusa te uživanje u konzumiranju onoga što su napravili.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina.

 

* ŠKOLA CRTANJA/LIKOVNA RADIONICA s početkom u 10:00 sati (90 minuta)

Cilj radionice je istaknuti primjenu vlastitog iskustva i rješavanje postavljenih likovnih problema, osvješćivanje sposobnosti promatranja i otkrivanja oblika i pojava, razvijanje orijentacije u prostoru i oblikovno – stvaralačke sposobnosti te zapažanje opipom i vidom. Namjera je kod djeteta postići kreativne i izražajne sposobnosti.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* BILJKOLJUPCI s početkom u 10:00 sati (60 minuta)

Tema: Limuni i naranče

Na botaničkim radionicama djeca se zabavljaju i aktivno uče o biljkama. Kako uzgajati biljke iz sjemena, reznica, kako prepoznavati i na različite načine koristiti biljke, fokus je radionica. Biljke su svuda oko nas i koristimo ih za hranu, kao sirovinu, kao izvor energije, kao lijek, ukras i nadahnuće. Bez biljaka život kakav poznajemo na planetu Zemlji ne bi bio moguć. I zato sijemo, sadimo, otkrivamo kako biljke rastu, kako se razmnožavaju, od sjemena do stabla. Ovo je radionica za sve koji žele početi otkrivati čarobni svijet botanike. Radionice imaju jaku poveznicu s ekologijom i zaštitom prirode. Cilj radionica je razvijati praktična znanja djece o uzgoju, njezi i korištenju biljka.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* LOVCI NA DINOSAURE s početkom u 11:00 sati (60 minuta)

Tema: Dinosauri – Brontosaurus

Lovci na dinosaure je radionica koja vodi djecu u prošlost našeg planeta Zemlje i u svjetove kojih više nema, ali o kojima svjedoče fosili. Kroz različita geološka razdoblja djeca uče o biljkama i životinjama koje su nekada živjele na našem planetu: trilobitima, amonitima, velikim devonskim ribama, dinosaurima, letećim gmazovima, morskim škorpionima, mamutima, sabljozubim tigrovima…Također stječu znanje o dinamici Zemlje i kako se ona mijenja kroz vrijeme. Cilj je kroz zabavne aktivnosti poučiti djecu o prošlosti planeta na kojem živimo te kroz ekološku edukaciju razvijati svijest o očuvanju ravnoteže za budućnost.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* ŠKOLA CRTANJA ZA TINEJDŽERE s početkom u 09:30 sati (90 minuta)

Tema: Osnovne proporcije čovjeka i lica

Kroz crtež će polaznici učiti o osnovnim proporcijama čovjeka. Praktičnim vježbama će naučiti kako se crta portret iz različitih kutova i kako da dobiju što vjerniji prikaz osobe koju portretiraju.

– Radionica je namijenjena djeci i mladima od 10 do 20 godina.

The event is finished.

Datum

10 pro 2022
Expired!

Vrijeme

9:30 - 12:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.