Rijeka: Naš mjesec, live prezentacija u Astronomskom centru Rijeka

Rijeka: Naš mjesec, live prezentacija u Astronomskom centru Rijeka

Astronomski centar Rijeka, predviđeno za djecu stariju od 4 godine.

Ideja vodilja programa: kreće od pretpostavke da su djeca današnjice budući astronauti i svemirski putnici. Program svojom tematikom i glavnim junacima ima za cilj potaknuti dječju radoznalost, maštu, učenje i interes za prirodne zananosti te pozitivan kognitivno-emocionalni učinak.

Glavni junaci i tematika:

naši junaci su znatiželjni malci – djevojčica Svemirka i dječak Svemirko s njihovim ljubimcima, kujicom Beti i macom Laserkom. Baš kao i druga djeca, naši junaci žive na najljepšem planetu Sunčeva sustava – Zemlji i jako vole SveMir. Žive u gradu na moru i jako vole odlaziti dalje od svjetlosnog onečišćenja grada promatrati ljepote nebeskog svoda. Navečer sa svojim ljubimcima odlaze na Kvarnerske plaže u tamu promatrati zvijezde, a posebno onu svijetleću traku, poznatiju kao Mliječna staza. Sve što ne znaju o Svemiru, odlučuju istražiti u Astronomskom centru Rijeka. Tu saznaju da naša galaksija broji puno, puno zvijezda. Saznaju sve o Zemljinom prirodnom satelitu – Mjesecu: po čemu je različit, a po čemu je sličan Zemlji, uočavaju udarne kratere, mjene, faze i drugo lice Mjeseca. Otkrivaju da je naš Mjesec jedino nebesko tijelo na koje je kročio čovjek, koliko je astronauta bilo, kako su bili obučeni, kako je izgledalo lansiranje, a kako spuštenje, što su sve na Mjesecu astronauti radili. Sve što su saznali o Našem Mjesecu, potaknulo je maštu i želju naše istraživačke četvorke da i oni odu na Mjesec. Jesu li u tome uspjeli, otkrijte i vi!

Glavni junaci, istraživačka ekipa live programa Naš Mjesec:
Svemirka – vrlo znatiželjna djevojčica, obožava boravak u prirodi, rado istražuje, čita i svugdje vodi svoju vjernu macu, Laserku.
Svemirko – obožava rakete i istraživanja u čemu mu pomaže njegova kujica odličnog njuha – Beti. Sa svojim najboljom prijateljicom Svemirkom rado dijeli sve, posebno istraživačke avanture.
Laserka – velika maza, voli krekere, pse i izlaske u prirodu.
Beti – moroljubiva kujica, obožava hranu, Svemirka i Laserku.

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.